Despre cum am renuntat la zahar

Nu  cred ca am mai povesti asta pana acum.Este o poveste pe cat de stupida pe atat de binefacatoare pentru minte dar mai ales pentru trup.
Nu sunt o bautoare inraita de cafea doar ca dimineata mi-am format un obicei, ceea ce gurile rele numesc tabiet, sa ma trezesc cu o cana mare de cafea, cam de 250 ml,mentionez aici ca nu o beau pe toata si este singura  cafea pe care o beau intr-o zi. Sunt constienta de “calitatile extraordinare”  pe care zaharul rafinat le poseda, de aceea incerc pe cat posibil sa consum cat mai putine produse care contin acest praf alb,ceea ce va recomand si voua. Apropo de acest praf ,citeam zilele trecute un articol despre acest subiect si se pare ca sunt cateva tari care intentioneaza sa introduca zaharul in categoria drogurilor si sa fie interzis. Printre aceste tari se numara si Venezuela, tara in care consumul de zahar pe cap de locuitor este foarte mare,cam 5  kilograme pe an.Trecand peste aceste detalii si revenind la cafeaua mea ,eu nu folosesc decat 1 lingurita de zahar sau mai bine spus foloseam.
Factorul care m-a determinat sa iau hotarare ferma de a renunta la zahar a fost un documentar  despre alimentatie,cum influenteaza aceasta sanatatea dintilor, proteze dentare si tipuri de interventii  fast and fixed. Am ramas de-a dreptul impresionata  de cat de mult a evoluat stiinta in acest domeniu .Recunosc ca cel mai mult mi-a captat atentia partea despre ce se intampla in cazul celor care sunt nevoiti sa poarte o proteza dentara. Cunosteam in mare ceea ce implica acest lucru si nu mi se parea deloc o alternativa placuta asta in cazul in care intr-un viitor indepartat aveam sa am nevoie de asa ceva. Interventia de tipul fast and fixed mi s-a parut un concept extraordinar,creat special pentru cei cu proteze dentare.  Pentru necunoscatori fast and fixed reprezinta o interventie prin care proteza este fixate cu ajutorul unor suruburi astfel pacientul nu mai este nevoit sa o scoata pentru a o curata etc.
Pe curand!