Serviciile outsourcing – o solutie pentru reducerea cheltuielilor?

In momentul in care am fost informata de catre superiorul meu ca va trebui sa gasesc o firma de resurse umane care sa preia toate activitatile ce tin de administratie si resurse am  banuit ca nu va fi o misiune deloc usoara, cu atat mai mult cu cat nu interactionasem niciodata cu o companie din acest domeniu.

Prin urmare, cineva hotarase ca era momentul sa ne externalizam. Ceea ce era de asteptat avand in vedere costurile pe care le presupune un departament de resurse umane si contextul economic din aceasta perioada.

Urmand exemplul numeroaselor firme care au optat deja pentru reducerea cheltuielilor si au ales servicii outsorcing, si noi aveam sa facem acelasi lucru. Spre uimirea mea, dupa o scurta analiza a firmelor care ofera externalizare servicii salarizare, numarul acestora este impresionant.

Astfel ca, fara o recomandare, este foarte dificil sa alegi pe cineva. In aceasta situatie singura solutie a fost sa fac o selectie a firmelor cu cel mai mare grad de experienta si cele care aveau pachete de servicii care se apropiau de ceea ce cautam noi.

In cele din urma, castigatoara a fost o firma care a reusit sa ne impresioneze atat prin numarul clientilor care o recomandau ca fiind cea mai buna firma pe servicii de outsorcing salarizare dar si oferta foarte avantajoasa. Astfel in prima faza negocierea s-a facut doar pentru servicii ce tine de salarizare adica de la preluare datelor puse la dispozitie de client, verificare si procesarea acestora,calcularea  salariilor ,emiterea statelor de plata si a borderourilor si efecuarea operatiunilor de depunera a salariilor in contul angajatilor dar in  cel din urma s-a ajuns la concluzia ca cel mai bine este ca aceasta firma sa se ocupe de tot pentru a evita astfel alte neplaceri.