DGASMB ofera sesiuni gratuite de consiliere a alcoolismului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (D.G.A.S.M.B.), în colaborare cu Asociaţia „Sfântul Nectarie Taumaturgul” anunţă iniţierea sesiunilor gratuite de consiliere pentru persoanele afectate direct sau indirect de consumul abuziv de alcool. Sesiunile de consiliere vor avea loc la sediul Centrului „O nouă şansă” din cadrul D.G.A.S.M.B. din str. Sălcetului, nr. 5, sector 4, Bucureşti, având program de lucru cu beneficiarii în zilele de luni, marţi şi miercuri între orele 9.00 – 17.00.

Specialiştii centrului vor furniza servicii specializate de consiliere, informare, mediere şi advocacy.

Terapia utilizată în lucrul cu persoanele dependente de alcool are la bază „Modelul Minnesota“ folosit pe scară largă în societăţile vestice şi cuprinde metoda celor 12 Paşi, o metodă multidisciplinară, dezvoltată de grupurile de Alcoolici Anonimi în prima jumătate a secolului XX şi preluată de foarte multe dintre programele contemporane de tratament al dependenţelor.

Se vor acorda totodată servicii de consiliere şi mediere pentru părţile implicate în vederea depăşirii situaţiilor de risc, vizând  soluţionarea conflictelor în cazul disputelor familiale, formarea, dezvoltarea şi menţinerea motivaţiei intrinsecipentru renunţarea la consumul de alcool, condiţie de bază în vederea unei reale reintegrări în societate.

Iniţiativa DGASMB vine să se alăture demersurilor instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în domeniu în vederea diminuării, stopării şi înlăturării efectelor nocive pe care consumul de alcool îl are asupra individului, familiei acestuia şi nu în ultimul rând asupra societăţii.