Valentine’s japonez

Astazi despre un Valentine’s Day exotic!
Stiati ca in Japonia de exemplu, femeile si numai femeile sunt cele care fac cadouri de Valentine’s Day?
Nu va entuziasmati foarte tare, si barbatii sunt obligati sa inapoieze favorurile insa pe 14 martie in ceea ce japonezii numesc Ziua cea Alba! Traditia japoneza spune ca femeile sunt prea rusinoase sau timide ca sa-si exprime sentimentele  si iata cum societatea le-a venit in ajutor, impunand regula cadoului strict feminin , pentru barbat, de Valentine’s Day! Buchetele de valentine’s day japoneze sunt pline de culori vii si excentrice in aspect, poate si pentru ca sunt in exclusivitate barbatilor!
Magazinele de ciocolata, si florarii, inregistreaza vanzari record in preajma 14 februarie, mai ales ca in cultura nipona, exista si ceea ce se numeste cadoul de obligatie! Astfel,reprezentantele sexului frumos, sunt obligate de conduita,sa cumpere buchete de Valentine’s Day si bomboane de ciocolata, inclusiv pentru sefi, colegi de birou  sau de studii, sau vecini, ori prieteni carora le datoreaza un factor sau o multumire. Buchetele de Valentine’s Day „din obligatie” nu sunt nici pe departe atat de grandioase precum cele care au ca scop romantismul, de obicei fiind inlocuite de faimosul copacel „bonsai”.
Dupa cum precizam mai sus, barbatii sunt indatorati sa „inapoieze” favorurile pe 14 martie, o zi inventata de japonezi, probabil pentru a nu diminua rolul femeii in societate sau pentru a nu insinua inferioritatea acesteia fata de barbati! Char si asa, ce barbat european  nu-si doreste o zi numai a lui, in care mult prea rasfatata femeie vestica sa fie Practic „obligata „ prin traditie sa-i comande un buchet d Valentine’s Day grandios, fara sa se astepte la nimic in schimb? Va raspund eu: toti! Nu cred ca ne-ar deranja foarte tare ziua de 14 martie! Suntem obisnuiti cu  1, si cu 8 si alte zile exclusiv scoase in evidenta pentru celebrarea sexului frumos!

Pe curand!